Corona Extra запустила у виробництво екологічну упаковку з ячменю
Проект
До Всесвітнього дня переробки бренд Corona Extra запустив нову екологічну упаковку. Надлишки соломи, що залишилися після переробки ячменю, компанія Anheuser-Busch InBev буде використовувати у виробництві упаковки для скляних пляшок бренду.
Corona Extra стала першим глобальним брендом напоїв, який переробив паперову упаковку в ячмінну, реалізуючи екологічні рішення і впроваджуючи принципи безвідходності у виробництво. Ініціатива є частиною принципів сталого розвитку компанії й постійного пошуку інновацій для захисту природи.
Нова технологія, яку три роки розробляв Глобальний центр AB InBev (GITEC), перетворює надлишки ячмінної соломи в пакувальний матеріал і дає нове життя одному з найважливіших інгредієнтів пива. Така упаковка усуває необхідність використання первинної сировини, дозволяє споживати на 90% менше води та енергії, а також поводиться як звичайний папір при переробці.
З насіння ячменю, як і раніше, буде вироблятися пиво, яке споживачі знають і люблять. А ячмінна солома, що залишилася від фермерського врожаю, буде використана у виробництві упаковки за допомогою унікального процесу варіння целюлози, покликаного впоратися з її відносною крихкістю.
У поєднанні зі 100% переробленим деревним волокном, картон для нової упаковки буде таким же міцним і довговічним, як звичайний папір, однак більш екологічним.
Крім того, після успішного завершення пілотного проєкту, компанія розгляне можливість масштабування цієї технології на інші бренди, тим самим збільшуючи позитивний вплив на навколишнє середовище.