Що найголовніше у пиві та як зварити якісний продукт — розповів Євген Ворожко, директор Чернігівської броварні AB InBev Efes Ukraine
30.09.2024
Директор Чернігівської броварні AB InBev Efes Ukraine Євген Ворожко переконаний, що найголовніше у процесі пивоваріння – люди, їх ентузіазм, професіоналізм і талант. Саме цим і відомі чернігівські пивовари.
Пивзавод «Десна» на Чернігівщині був запущений ще у 1976 році на чеському обладнанні. А у 1988 році чернігівські пивовари вирішили зробити щось особливе – і зварили свій, унікальний сорт пива, який став своєрідним подарунком чернігівцям на 1300-річчя міста. Так народився бренд «Чернігівське», який досі є одним з найулюбленіших сортів пива українців. На Чернігівській броварні виготовляються такі бренди пива, як «Чернігівське», «Чернігівське біле», Stella Artois, Velkopopovickу Kozel та багато інших.
«У нас дуже високі вимоги до самого процесу – пиво ми відправляємо на дегустаційні комісії до ЄС та США. У нас щодня працює дегустаційна комісія, яка стежить за смаком, ароматом пива. Найголовніше для нас – варити один і той же продукт щодня. Адже споживач розраховує саме на той смак та аромат, до якого звик»,
– каже Євген Ворожко.
Система управління компанії базується на трьох принципах. Перший — чітке дотримання стандартів у процесі створення продукту, розливу, миття виробничого обладнання. Другий – постійний контроль дотримання цих вимог. Третій — це проведення мікробіологічних, фізико-хімічних та сенсорних тестів продукції.
Пиво Чернігівської броварні виробляється із солоду, ячменю, хмелю, води та дріжджів.
«У виробництві темних сортів пива ми використовуємо особливі сорти солоду – карамельний та палений, які мають присмак карамелі та підсмаженої хлібної скоринки. У лабораторії щодня беруть проби води для проведення мікробіологічних та фізико-хімічних аналізів на всіх етапах виробництва», – розказує директор броварні.
Головним секретом приготування якісного пива директор броварні називає чистоту обладнання, мінімальний контакт продукту з киснем, а ще – використання тільки натуральних інгредієнтів.