Сайт містить контент тільки для користувачів, які досягли віку 18 +

Доступ на сайт дозволений тільки повнолітнім

Доступ на сайт дозволений лише користувачам, які досягли віку 18+

Введіть дату народження

© 2022 AB InBev Efes Ukraine. Заповнюючи цю форму, ви погоджуєтеся з Правилами користування сайтом і Політикою конфіденційності.


НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я

Лови настрій

Health warning Health warning

AB InBev і Anadolu Efes завершили злиття бізнесів

30.03.2018


Найбільший у світі пивоварний концерн «Anheuser-Busch InBev» (Euronext: ABI) (NYSE: BUD) (MEXBOL: ANB) (JSE: ANH) завершив угоду зі злиття бізнесів з Anadolu Efes (IST: AEFES) на території України та ще однієї сусідньої країни у рівних частках. У продовження оголошення про намір щодо об'єднання бізнесів, яке відбулося 9 серпня, компанії отримали усі необхідні погодження від уповноважених державних органів та уклали зобов'язуючі угоди.

Це злиття є наслідком об'єднання AB InBev з SAB, що відбулося у жовтні 2016 року, в результаті чого AB InBev отримала 24% акцій Anadolu Efes. Із завершенням угоди AB InBev та Anadolu Efes працюватимуть у складі єдиної групи компаній - AB InBev Efes.

Об'єднаний бізнес буде в повному обсязі консолідований у рамках звітності Anadolu Efes. AB InBev, в свою чергу, припинить включати такі результати у свою звітність, але буде враховувати отриманий прибуток як повернення з інвестицій в AB InBev Efes відповідно до розміру своєї частки.

AB InBev Efes володітиме унікальним портфелем брендів, який буде включати сильні міжнародні та локальні бренди. Виробнича мережа об'єднаної компанії в Україні буде складатися із 3 пивоварень - у Чернігові, Харкові та Миколаєві.

«Ми впевнені, що об'єднання наших бізнесів і експертизи, різнопланового портфеля брендів і великого асортименту пива, який ми пропонуємо нашим споживачам, дозволить нам забезпечити зростання компанії і зайняти лідерські позиції на відповідних ринках»

— прокоментував Дмитро Шпаков, Президент AB InBev Efes

Умови угоди не підлягають розкриттю.