Сайт містить контент тільки для користувачів, які досягли віку 18 +

Доступ на сайт дозволений тільки повнолітнім

Доступ на сайт дозволений лише користувачам, які досягли віку 18+

Введіть дату народження

© 2021 AB InBev Efes Ukraine. Заповнюючи цю форму, ви погоджуєтеся з Правилами користування сайтом і Політикою конфіденційності.


НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я

Лови настрій

Health warning Health warning

AB InBev Efes розширює портфоліо брендів в Україні

16.07.2018


Улюблене чеське пиво Velkopopovický Kozel в Україні тепер входить до лінійки брендів AB InBev Efes.

«Після об’єднання AB InBev і Efes бренд Velkopopovický Kozel першим оновив лінійку брендів компанії, які представлені в Україні. Це пиво продається у понад 40 країнах світу і є найбільш експортованим чеським пивним брендом. Ми раді, що відтепер представляємо це легендарне пиво»

— зазначає Денис Хренов, в.о. генерального директора AB InBev Efes

Цей аутентичний лагер отримав свою емблему, що нині відома на увесь світ, та назву ще у 1874 році. Саме тоді через чеське селище Велкопоповіце проїздив французький художник, котрого приємно вразила гостинність місцевих жителів. Щоб подякувати за теплий прийом, він намалював емблему для тутешньої броварні, яка вже на той час виготовляла смачне пиво. Так і з’явилася назва Velkopopovický Kozel, а столітня традиція зображати козла на емблемі броварні була відновлена в 1970-х роках.

Як і понад століття тому, нині ароматний лагер виготовляється всього з чотирьох інгредієнтів найвищого ґатунку: води, солоду, хмелю та дріжджів. Процес виробництва відповідає найсуворішим європейським стандартам якості.

Спершу подрібнений ячмінний солод змішують з водою і нагрівають до певної температури. Потім ця суміш потрапляє у фільтраційний чан, де від сусла відділяється лушпиння та інші нерозчинні компоненти. На третьому етапі екстракт з солоду кип’ятять у сусловарному котлі протягом години з вивіреним додаванням хмелю. Далі гаряче сусло потрапляє в спеціальну центрифугу, на дні якої осідають усі зайві домішки. Наступна стадія — бродильний бак. Тут сусло охолоджують до 10 С та на 7 днів переміщують у відкриті резервуари для бродіння, додаючи чисті пивні дріжджі. Після цього зелене пиво потрапляє до закритих баків, де кілька тижнів дозріває за низьких температур без доступу повітря. У пивному фільтрі з готового пива видаляються залишки дріжджів, а саме воно набуває своєрідного блиску. І, нарешті, пиво пастеризується заради збереження його чистоти і свіжості та розливається у пляшки.

На український ринок імпортуються два види напою: Kozel Svetly та Kozel Cerny. Kozel Svetly має солодовий смак з ароматом хмелю, приємний післясмак та легкий фруктовий відтінок. Збалансоване, легке та питке пиво якнайкраще підходить для задушевних зустрічей у колі друзів. Kozel Cerny — це щоденне задоволення, темний лагер з карамельним, трохи солодкуватим смаком з м’яким хмільним присмаком.