AB InBev проводить четвертий експеримент із пивоваріння у космосі
13.12.2019
Компанія AB InBev відправила в космос партію зерен пивоварного ячменю на борту вантажного космічного корабля Dragon. Її бренд Budweiser запустив четвертий експеримент у рамках 19-ї місії SpaceX з поповнення запасів на Міжнародній космічній станції (МКС).
Мета цього проєкту ― вивчити можливості утворення солоду з насіння ячменю під час мікрогравітації. AB InBev реалізує проєкт у співпраці з Центром розвитку науки в космосі (CASIS), який також контролює наукові експерименти на МКС.
Сухе насіння пивоварного ячменю вже доставили на Міжнародну космічну станцію. Далі астронавти замочуватимуть його у воді, щоб збільшити вміст вологи. Воду після цього вилучать, а насіння підсушать, щоб зупинити процес проростання. Потім солод повернуть на Землю для комплексного аналізу ― вчені порівняють «космічне насіння» з контрольними зразками, виготовленими в земних умовах.
Уперше AB InBev оголосила про плани побудувати космічну броварню та варити пиво на Марсі ще в 2017 році. Компанія прагне відтворити в умовах мікрогравітації автоматизовану процедуру пивоваріння. Результати досліджень зможуть не лише лягти в основу можливої технології пивоваріння в космосі, а й надати корисну інформацію для земного сільського господарства.