Сайт містить контент тільки для користувачів, які досягли віку 18 +

Введіть дату народження

Доступ на сайт дозволений тільки повнолітнім

Доступ на сайт дозволений тільки повнолітнім

Мені є 18

© 2019 AB InBev Efes Ukraine. Заповнюючи цю форму, ви погоджуєтеся з Правилами користування сайтом і Політикою конфіденційності.


НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я

Лови настрій

Health warning Health warning

Харківська броварня AB InBev Efes Україна поділилася секретами пивного виробництва

05.11.2019


Харківська броварня AB InBev Efes Україна відзначає своє 30-річчя
Харківська броварня AB InBev Efes Україна відзначає своє 30-річчя
Харківська броварня AB InBev Efes Україна відзначає своє 30-річчя
Харківська броварня AB InBev Efes Україна відзначає своє 30-річчя
Харківська броварня AB InBev Efes Україна відзначає своє 30-річчя

Харківська броварня AB InBev Efes Україна почала роботу в 1989 році, а цьогоріч відзначає своє 30-річчя. З нагоди ювілею компанія запросила журналістів на броварню, щоб познайомити з різними сортами напоїв, технологіями та етапами їх виробництва.

«Пиво нашого заводу отримало визнання і припало до смаку багатьом українцям, про що свідчать відповідні золоті нагороди. Крім того, деякі марки експортуються за межі нашої країни, радуючи покупців за кордоном. Для нас це величезний стимул. Ми маємо намір і надалі вдосконалювати всі процеси та виробляти пиво, що відповідає всім нормам якості»

— розповідає Євген Ворожко, в.о. директора Харківської броварні

Для приготування пива на заводі використовують високотехнологічне обладнання, змішуючи за традиційними рецептами воду, хміль, а також зернові культури — світлий або затемнений солод, ячмінь, рис і кукурудзу. Щоб підкреслити смак і зробити його виразним, з гірчинкою або більш легким, використовуються різні види хмелю та солоду.

Виробництво починається з обробки ячменю, з якого роблять солод. Його подрібнюють і змішують з гарячою водою, щоб отримати так званий затор. Ця суміш витримується у варильних котлах близько години, потім фільтрується і кип'ятиться. На цьому етапі додається хміль, а далі кип'ятіння змінюється охолодженням. Перед тим як пиво розливають в ємності і воно потрапляє на прилавки магазинів, відбувається бродіння.

На Харківській броварні випускається пиво категорії низького бродіння. Воно бродить за більш низьких температур, і в результаті виходить світлий лагер з легким смаком, що освіжає. Температура бродіння такого пива становить 11-13 градусів Цельсія.

Усі етапи виробництва пива повністю автоматизовані. Співробітники заводу контролюють процеси в онлайн-режимі на моніторах.

Представники ЗМІ дізналися, що перед випуском кожної партії продукцію щодня тестує спеціальна комісія сертифікованих експертів. Журналісти також продегустували різні сорти пива й оцінили смакові якості напоїв.

На Харківській броварні AB InBev Efes Україна варять національне пиво «Рогань», бельгійський лагер Stella Artois, «Чернігівське» і знаменитий американський Budweiser (BUD). У 2019 році тут почали виробляти напої нових брендів — пиво «Білий Ведмідь», а також квас «Село і люди».

Завод отримав п'ять золотих медалей від авторитетної української компанії «Укрпиво» (пиво «Білий Ведмідь Світле», «Чернігівське Світле», «Білий Ведмідь Міцне», «Білий Ведмідь Полярне» і квас «Село і люди Традиційній»). Крім того, квас живого бродіння «Село і люди Традиційній» удостоєний кубка за найкращий дизайн упаковки. Команда Харківської броварні бере активну участь у розвитку підприємства і реалізує різні ініціативи та КСВ-проекти, що допомагають поліпшити якість життя в рідному місті.