Hoegaarden розширив виробництво і відкрив нову пакувальну лінію
18.02.2020
12 лютого компанія AB InBev офіційно відкрила нову пакувальну лінію на заводі Hoegaarden. На урочистому заході була присутня прем'єр-міністр Бельгії Софі Вілмс (Sophie Wilmes) і мер Хугардена Жан-П'єр Таверньє (Jean-Pierre Taverniers). У запуск нової пакувальної лінії інвестували понад 50 млн євро. У перший рік її роботи планується випуск до 100 000 млн бляшаних банок пива.
Hoegaarden популярний серед споживачів усього світу. З 2014 до 2019 року ринкова частка бельгійського білого пива зросла на 43%. Щоб розширити виробництво, компанія побудувала нові приміщення на 20 000 м2 у Хугардені. Вони використовуватимуться як пакувальний зал, склад і опалюваний простір. На лінії будуть розливати й упаковувати знаменитий Hoegaarden, що веде свою історію з 1445 року, та інші сорти пива з портфоліо брендів AB InBev.
Розширюючи свою присутність на міжнародних ринках, AB InBev залишається компанією Бельгії. За останні кілька років пивоварна компанія інвестувала в свої бельгійські підприємства в середньому 100 мільйонів євро на рік. Сьогодні в AB InBev у Бельгії працюють близько 3 300 співробітників. З 2015 року штат компанії збільшився на 16%, а з розширенням заводу Hoegaarden з'явилися 30 додаткових робочих місць. Більшість товарів і послуг для виробництва закуповується в Бельгії, з них 70% надають малі та середні підприємства. Це сприяє зростанню зайнятості в країні та підвищенню ефективності бізнесу.
«Ми продовжуємо зростати, залишаючись вірними принципам сталого розвитку. Ми — дім пива. І ми дбаємо про наших співробітників, довкілля та економіку, — заявив Фабіо Сала (Fabio Sala), президент AB InBev у Центральній Європі. — Проєкт з розширення виробництва Hoegaarden — вдалий приклад такої стратегії».
Нова пакувальна лінія зможе розливати пиво зі швидкістю 90 000 банок на годину. Надалі обсяги виробництва можуть збільшитися з 100 млн до 300 млн банок на рік. Пакувальна лінія створена відповідно до новітніх ринкових стандартів. Тут застосовуються інноваційні технології, які забезпечують високу швидкість розливу, а також низьке споживання води та енергії. На даху розширеного виробництва розташовані 2 100 сонячних панелей, які надають 20% від загального обсягу електроенергії у регіоні. Таким чином менеджмент заводу прагне скоротити вплив його діяльності на довкілля.
Найближчими місяцями продовжиться будівництво додаткових складів і нових опалюваних приміщень пивоварні.
«У теплих кімнатах пиво Hoegaarden доброджує протягом приблизно 10 днів після розливу. Ці приміщення є невід'ємною частиною нашої спадщини і пивоварної традиції. Восени, коли опалювані приміщення будуть готові, ми запросимо місцевих жителів на екскурсію, щоб показати завод і продемонструвати всі етапи пивоварного процесу»,
— розповідає Карен Ромбо (Karen Rombaut), менеджер пивоварні Hoegaarden.